Is werkkleding fiscaal aftrekbaar?

Als jouw medewerkers werkkleding dragen is dit een flinke kostenpost voor je bedrijf. Zeker als je meerdere mensen in dienst hebt. Maar we hebben goed nieuws: werkkleding is in veel gevallen fiscaal aftrekbaar. De werkkleding moet dan wel voldoen aan de eisen van de Belastingdienst of de Federale overheidsdienst Financiën. Niet iedere zakelijke outfit wordt namelijk gezien als werkkleding.

Wat ziet de Belastingdienst als werkkleding?

Om te voorkomen dat iedereen alles indient als werkkleding heeft de Belastingdienst voorwaarden gesteld waar de werkkleding aan moet voldoen. Het dient te voldoen aan tenminste één van de volgende voorwaarden:

 • De werkkleding is (bijna) alleen maar geschikt om te dragen tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden;
 • De werkkleding is voorzien van een duidelijke bedrijfslogo of een ander beeldkenmerk van de werkgever. Het beeldmerk moet minimaal 70 cm² zijn;
 • De werkkleding blijft op het werk liggen en wordt niet meegenomen naar huis;
 • De werkkleding dient te voldoen aan de eisen van de Arbowet.

In onderstaand schema kun je zien of jouw werkkleding aftrekbaar is. Let op: deze informatie geldt voor Nederland. We adviseren Belgische klanten van Brezo Pro om op de website van de Federale overheidsdienst Financiën te kijken.

Werkkleding kopen voor medewerkers

Wil je als werkgever werkkleding kopen voor jouw medewerkers? Dan valt de werkkleding volgens de Belastingdienst onder het loon van de medewerkers. Alleen als de werkkleding enkel en alleen op de werkplek wordt gedragen kun je de werkkleding onbelast aan je medewerkers aanbieden. Ook zijn de reinigingskosten van de werkkleding in dat geval fiscaal aftrekbaar.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over werkkleding? Of wil je meer weten over de verschillende bedrukkingsmogelijkheden die we bieden? Bel (0784 86814) of mail ons (info@brezo.be) gerust, we helpen je graag!

 • Snelle levering
  binnen 5 tot 10 werkdagen
 • Snel een offerte
  Met scherpe prijzen
 • Eigen productie
  Alle druktechnieken in huis