Hoe kies ik de beste werkschoenen?

Veiligheidsschoenen, werksneakers, lage werkschoenen, hoge schoenen, werklaarzen: de keuze in werkschoenen is enorm. Maar waar moet je nu echt op letten bij het kiezen van de juiste werkschoenen?

De pasvorm

Werkschoenen gebruik je vaak lang en intensief, dus ze moeten absoluut comfortabel zitten. Dat je schoenen moet kiezen in de juiste maat is wellicht een open deur. Toch worden werkschoenen vaak in een verkeerde maat besteld. Bij gewone schoenen is het niet altijd erg als je teen tegen de voorkant van de schoen aan zit, maar bij werkschoenen is dit wel een probleem. Als je tenen tegen de voorkant aan zitten in een werkschoen, zorgt dit voor wrijving en kunnen er blaren ontstaan. Waar je bij werkschoenen ook rekening moet houden is dat je voeten gedurende de dag kunnen uitzetten. Schoenen kunnen in de ochtend prima zitten, maar kunnen knellen als je voeten in de loop van de dag iets uitzetten.

Werkomgeving

Het hangt van je werkomgeving af aan welke norm jouw schoenen moeten voldoen. Werkschoenen zijn opgedeeld in verschillende veiligheidsnormeringen. In Europa wordt hiervoor de EN ISO 20347 norm gehanteerd. Andere werkkleding gerelateerde normen vind je op de website van NEN.

Seizoen

Werk je voornamelijk buiten? Dan is het belangrijk om schoenen te dragen die je voeten goed warm houden, ook bij lagere temperaturen en bij sneeuw. Werk je het hele jaar door buiten? Kies dan voor twee paar schoenen: één paar voor in de winter en één paar voor in de zomer.

Bescherming

Afhankelijk van het werk dat je doet, moeten de schoenen die je draagt je voeten beschermen. De keuze voor de schoen moet hierop aangepast worden. De zool van een schoen moet in ieder geval altijd hitte-, olie- en zuurbestendig zijn. Dat is niet alleen om beschadigingen te voorkomen, maar ook om het risico op verwondingen te minimaliseren.

Flexibiliteit van werkschoenen

Bij het kiezen van de juiste werkschoen is het belangrijk om rekening te houden met de bewegingen die je tijdens je werk maakt. Niet iedere werkschoen leent zich namelijk voor intensieve bewegingen. Werk je regelmatig in een gehurkte houding? Dan biedt een lage werkschoen je de meeste bewegingsvrijheid. Moet je veel klimmen? Dan is een hogere werkschoen voor jou meer geschikt. Deze werkschoen biedt namelijk meer steun aan je enkels en voeten.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over de schoenen die wij verkopen? Of wil je weten welke werkschoenen voor jou het meest geschikt zijn? Bel (0784 86814) of mail ons (info@brezo.be) gerust, we helpen je graag!

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.