Hoe kies ik de juiste maat?

Online werkkleding bestellen is voor drukke ondernemers natuurlijk ideaal. Het scheelt ontzettend veel kostbare tijd en je kunt de aanbieders van werkkleding makkelijk met elkaar vergelijken. Enig nadeel is wel dat je de kleding niet kunt passen. Om toch de juiste keuze te maken, vertellen we je in dit artikel hoe je je eigen kledingmaat, en de maten van je personeel, kunt berekenen.

Perfect fit

Draagcomfort staat met stip op nummer één bij onze klanten. Niets is namelijk zo vervelend als kleding die niet lekker zit, zeker tijdens je werk. Maar hoe zorg je nou voor die ‘perfect fit’? Pak er om te beginnen een meetlint bij. Om de maten van je bovenlichaam te berekenen doe je het volgende:

 1. Meet het breedste gedeelte van je borst op (ter hoogte van de tepels);
 2. Meet je taille op (dit is het smalste gedeelte van je bovenlichaam).

Nu je je bovenlichaam hebt opgemeten is het tijd voor je onderlichaam, dat gaat als volgt:

 1. Meet je heupomvang op het breedste punt (dit is meestal zo’n 20 centimeter onder je taille);
 2. Meet je binnenbeenlengte op (vanaf je kruis tot aan de grond).

Nu je alles hebt opgemeten is de laatste stap je kledingmaten aflezen uit onze maattabel. Wij hebben hiervoor een universele maattabel opgesteld, waarbij je jouw maat voor zowel bovenlichaam (t-shirts, truien en jassen) als onderlichaam (broeken) kunt aflezen.

We adviseren je graag!

Heb je toch nog vragen over het kiezen van de juiste kledingmaten? Of wil je meer weten over samples die we je in sommige gevallen kunnen toesturen? Neem dan gerust contact op met een van de specialisten van Brezo Pro. Tel: 0784 86814, E-mail: info@brezo.be.

 • Snelle levering
  binnen 5 tot 10 werkdagen
 • Snel een offerte
  Met scherpe prijzen
 • Eigen productie
  Alle druktechnieken in huis