Hoe kies ik de juiste werkbroek?

Ben je op zoek naar een geschikte werkbroek die past bij jouw beroep? Lees dan vooral even verder. In dit artikel vertellen we je namelijk waar je op moet letten tijdens je zoektocht naar geschikte werkbroeken. Ook vertellen we je hoe je werkbroeken het best kunt wassen.

Wet- en regelgeving

De Arbowet verplicht het dragen van passende werkkleding bij veel beroepen. Om te voldoen aan alle wet- en regelgeving moet een werkbroek beschikken over diverse eigenschappen. Zo zijn er broeken speciaal voor elektriciens die weerstand moeten beiden tegen kleine elektrische schokken. Ook zijn er broeken die mechanische invloeden kunnen tegengaan. Verder zijn er nog broeken die ondersteuning bieden tegen: thermische invloeden, microbiologische invloeden, chemische invloeden, stralingsinvloeden, trillingen en besmettingen. De Arbeidsinspectie controleert bij bedrijven of de werkkleding in orde is en of de werkkleding op de juiste manier wordt gebruikt. Als er niet aan de regels wordt voldaan, volgt er in veel gevallen een boete. Bij ernstige overtredingen kan het werk zelfs tijdelijk worden stilgelegd.

Werkbroeken wassen

Werkbroeken zijn doorgaans gemaakt van sterke en stevige stoffen. Die stoffen kun je het best wat warmer (+/- 70 graden) wassen om alle vuil goed te verwijderen. Controleer altijd even het kledinglabel om te zien op welke temperatuur je je werkbroek het beste in de wasmachine kunt stoppen zodat alle bacteriën verdwijnen.

Een werkbroek laten bedrukken

Bedrukte werkkleding zorgt voor een gevoel van saamhorigheid onder medewerkers en draagt bij aan de naamsbekendheid van je bedrijf. Brezo Pro biedt verschillende mogelijkheden voor het bedrukken of borduren van werkbroeken. Onze medewerkers kunnen je adviseren over de mogelijkheden. Bedrukken of borduren is namelijk niet voor ieder materiaal een optie.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over werkbroeken die je wilt bestellen? Of wil je meer weten over hoe Brezo Pro jouw kledingleverancier kan worden? Bel (0784 86814) of mail ons (info@brezo.be) gerust.

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis
call me

Persoonlijk advies?

Je wordt op werkdagen binnen 2 uur teruggebeld.