Tips om werkschoenen te onderhouden

Als je goede werkschoenen hebt gekocht wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk meegaan. De levensduur van werkschoenen verleng je door ze goed te onderhouden. Hoe? We geven je 5 tips!

Gebruik de schoenen waarvoor ze bedoelt zijn

Wellicht een open deur, maar gebruik de schoenen alleen voor de werkzaamheden waarvoor je ze koopt. Gebruik je ze ook om bijvoorbeeld op te wandelen? Dan zullen de schoenen sneller slijten en heb je er minder lang plezier van.

Laat de werkschoenen goed drogen

Als je hard werkt zijn ze vaak onvermijdelijk: zweetvoeten. Laat je schoenen in ieder geval goed drogen voordat je ze weer aantrekt. Ben je een keer volledig natgeregend en zijn je schoenen doorweekt? Haal de inlegzolen en veters eruit en stop kranten in je schoenen. Zet de schoenen in ieder geval niet bij een warmtebron, veel materialen kunnen daar namelijk niet goed tegen. Laat je schoenen drogen in een goed geventileerde ruimte op kamertemperatuur.  

Koop minimaal twee paar werkschoenen

Het is handig om twee paar werkschoenen te hebben. Het is een behoorlijke uitgave en je portemonnee zal je niet dankbaar zijn, maar op de langere termijn ben je goedkoper uit. Als het ene paar nat is (door regen of zweet) kun je het andere paar dragen. Werkschoenen moet je eigenlijk na elke werkdag 24 uur laten drogen. Doe je dat niet, dan kunnen ze gaan stinken door ophoping van bacteriën en vocht. Dat verkort de levensduur van je schoenen en zo zal je sneller nieuwe schoenen moeten aanschaffen.  

Gebruik een schoenlepel

Waarschijnlijk heeft iedereen wel een schoenlepel in de kast liggen, maar zijn er weinig mensen die het daadwerkelijk gebruiken. Toch is het bij werkschoenen wel beter om een schoenlepel te gebruiken. Zo zorg je ervoor dat de hiel van de schoen beter in model blijft en minder snel slijt.

Onderhoud je schoenen dagelijks

Als je thuis komt van een lange dag werken heb je er wellicht geen zin in, maar toch is het voor de werkschoenen beter om ze dagelijks schoon te maken. Dit doe je gemakkelijk met wat lauw water.   

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over de werkschoenen die wij verkopen? Of wil je weten welke schoen voor jou het meest geschikt is? Bel (0784 86814) of mail ons (info@brezo.be) gerust, we helpen je graag!

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis