Waarom veiligheidskleding?

Met een zogeheten Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E) kan worden vastgesteld wat de risico’s zijn binnen een bedrijf of organisatie voor bepaalde werkzaamheden. De RI&E is wettelijk verplicht (Arbowet, artikel 5) en diverse bedrijven kunnen je helpen bij het opstellen ervan. Uit de risico-inventarisatie moeten concrete acties voortvloeien om risico’s op de werkvloer te verkleinen. Een belangrijke stap in deze risicoverkleining is het aanbieden van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s). Een voorbeeld van een PBM is het dragen van geschikte veiligheidskleding als een helm en handschoenen. Bij Brezo Pro krijgen we regelmatig vragen over certificeringen en de geschiktheid van de merken die we voeren, daar vertellen we je in dit artikel graag wat meer over.

Certificeringen

Bij arbeidsintensieve werkzaamheden als snijden, lassen en slijpen ben je als bedrijf wettelijk verplicht om je personeel te voorzien van beschermende kleding die voldoet aan de Europese normering NEN-EN-ISO 11611. Deze normering is enkel toegespitst op kleding voor lassers. De kleding beschermt tegen kleine spatten van gesmolten metaal, kortstondig vlamcontact en vonken. De kleding kan bij normale temperaturen een hele werkdag gedragen worden. Natuurlijk zijn er nog veel meer certificeringen. Weet je nog niet welke certificeringen vereist zijn bij de werkkleding die jij wilt bestellen? Kijk dan eerst op de website van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Betrouwbare veiligheidskledingmerken

Bij Brezo Pro vinden we de veiligheid van de mensen die onze kleding dragen het allerbelangrijkst. Daarom werken we alleen samen met de beste merken op het gebied van werkkleding. Zo is de kleding van DASSY professional workwear uitvoerig getest door echte brancheprofessionals. Als extra kwaliteitsgarantie heeft DASSY ook het volledige productieproces in eigen beheer: van het ontwerp van de kleding, tot de productie en de distributie ervan. En dat is niet alleen goed voor de kwaliteit van de DASSY-werkkleding, maar laat ook een snelle en efficiënte levering toe én een grote flexibiliteit om vlot in te spelen op de specifieke behoeften van professionals. Naast DASSY bieden we bij Brezo Pro natuurlijk nog veel meer merken. Wil je weten welke? Kijk dan op deze pagina.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over de veiligheidskleding die wij verkopen? Of wil je meer weten over de verschillende bedrukkingsmogelijkheden die we bieden? Bel (0784 86814) of mail ons (info@brezo.be) gerust, we helpen je graag!

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis