Wat zijn PBM’s en welke soorten bestaan er?

Als je bijvoorbeeld in de zorg, de horeca of in de bouw werkt, zijn ze van groot belang: PBM’s, oftewel persoonlijke beschermingsmiddelen. PBM’s zijn beschermende accessoires en zorgen ervoor dat jij jouw werk op een veilige manier kunt doen. Er zijn veel verschillende soorten PBM’s. We leggen je kort uit welke soorten er zijn en wanneer je ze nodig hebt.

Ademhalingsbescherming

Werk je op een werkplek met vervuilde lucht of op een werkplek met weinig zuurstof? Gebruik dan ademhalingsbescherming. Ademhalingsbescherming zorgt ervoor dat de lucht die je inademt vrij is van gevaarlijke stoffen. Hierbij kun je onder andere denken aan mondkapjes, mondmaskers, stofmaskers en volgelaatsmaskers. Welke ademhalingsbescherming jij nodig hebt hangt af van meerdere factoren, zoals welke én hoeveel vervuilde stoffen er aanwezig zijn en hoelang je in de vervuilde lucht staat.

Gehoorbescherming

Op sommige plekken is gehoorbescherming absoluut geen overbodige luxe. Zeker als je op een bouwplaats werkt of op een andere werkplek met veel lawaai en harde geluiden. Bij gehoorbescherming kun je denken aan accessoires als oordopjes, gehoorkappen en otoplastieken.

Gezichtsbescherming

Goede gezichtsbescherming beschermt je gezicht tegen bijvoorbeeld opspattende- en gevaarlijke stoffen. Je kunt hierbij denken aan veiligheidsbrillen, overzetbrillen, ruimzichtbrillen of gelaatsmaskers.

Handbescherming

Handbescherming is in veel beroepen onmisbaar. Bijvoorbeeld wanneer je werkt met gereedschap dat snij- of schaafwonden kan veroorzaken, als je werkt met gevaarlijke chemicaliën of wanneer je je handen ten alle tijden schoon dient te houden.

Hoofdbescherming

Hoofdbescherming gebruik je om blessures aan je hoofd te voorkomen. Op veel plekken is het dragen van hoofdbescherming verplicht, zoals in de bouw, op veel productielocaties en op werkplekken waar men werkt met hijskranen. Je kunt ook hoofdbescherming dragen tegen de zon of de kou. Het gaat bij hoofdbescherming dus niet alleen om veiligheidshelmen, maar ook om mutsen en petten.

Oogbescherming

Oogbescherming gebruik je om schade aan je ogen te voorkomen. Er zijn verschillende soorten oogbescherming, zoals veiligheidsbrillen, overzetbrillen, ruimzichtbrillen en gelaatsschermen. Ook kun je verschillende accessoires hierbij bestellen, zoals oogspoeling en schoonmaakdoekjes.

Valbescherming

Valbescherming is gericht op de voorkomen van valincidenten. Ook beperkt valbescherming de gevolgen als je daadwerkelijk valt. Werk je op een hoogte vanaf 2,5 meter? Vanaf deze hoogte is het gebruik valbescherming geen keuze, maar een moetje.

Hoe kan Brezo Pro je helpen?

Heb je nog vragen over de PBM’s die wij verkopen? Of wil je meer weten over de verschillende bedrukkingsmogelijkheden die we bieden? Bel (0784 86814) of mail (info@brezo.be) ons gerust, we helpen je graag!

  • Snelle levering
    binnen 5 tot 10 werkdagen
  • Snel een offerte
    Met scherpe prijzen
  • Eigen productie
    Alle druktechnieken in huis